Bygning 7 i forgrunden

DET SYVENDE TÅRN

- en skæbnesvanger historie fra nutiden

Foredrag

v/ Niels Harrit, lic.scient., lektor emeritus, Københavns Universitet

I de fleste menneskers bevidsthed var World Trade Center (WTC) to gigantiske tårne, der styrtede i grus, efter at de hver blev ramt af et jetfly den 11. september, 2001. Færre mennesker ved, at centeret i virkeligheden bestod af syv bygninger omkring et torv. Den syvende af disse bygninger var halvt så høj som tvillingetårnene, men ragede trods alt næsten 200 m op med sine 47 etager og dækkede et grundareal lidt mindre end en fodboldbane. 

Endnu færre mennesker ved, at denne bygning styrtede sammen sent på eftermiddagen, syv timer efter tårnenes kollaps. Bygning 7 blev ikke ramt af noget fly.

Foredraget handler alene om de tekniske og fysiske omstændigheder ved denne begivenhed, der må betegnes som den mest uventede og uforklarlige sammenstyrtning i moderne arkitekturs historie.

I første del gøres bl.a. rede for den officielle forklaring på sammenstyrtningen, som den er fremsat i en rapport fra National Institute of Standards and Technology, september, 2008. Denne holdes op imod nogle enkle observationer og Newtons love.

I anden del inddrages de to tvillingetårnes kollaps. Der præsenteres en revideret hypotese, som understøttes af teknisk dokumentation – incl. de nyeste opdagelser.

Der er tid til diskussion.

 

The 9/11 Attacks, “Keeping the Lid on the Lie”: Media Response to the Growing Influence of the 9/11 Truth Movement:
- af Elizabeth Woodworth 

 

Active Thermitic Material Found in Dust from the 9/11 World Trade Center Catastrophe,
- af Niels Harrit, Jeffrey Farrer, Steven E. Jones, Kevin Ryan, Frank M. Legge, Daniel Farnsworth, Gregg Roberts, James R. Gourley and Bradler R Larsen, from the 3rd of april 2009 (udgivet på Videnskab.dk)

 

41 amerikanske tidligere efteretnings- og sikkerhedsfolk anfægter den officielle redegørelse for 911,
- af Allan Miller (oversat til dansk af Pernille Grumme, Christina Weisgard og Torben Laurberg), fra d. 9. juni 2009

 

Demolition Access to the WTC Towers,
- by Kevin Ryan. A four part series published from 2009-2010